Aktuális

Meleg ételt és otthont kért karácsonyra egy hétéves kislány

Szívszaggató levelet találtak egy liverpooli közösségi központ kávézójában.

„Kedves Télapó! Idén karácsonyra kérhetnék tőled egy otthont? Anya azt szeretné, ha mindannyian együtt karácsonyozhatnánk. Meg, ha nem túl nagy kérés, szeretnék egy kis meleg ételt és egy szép babát. Nagyon köszönöm.” Röviddel azután, hogy kihelyezték, az egyik liverpooli közösségi központban ezt a szívszaggató levelet találták a karácsonyi kívánságokat gyűjtő dobozban.

levél liverpool megható

Kép forrása: L6 Community Center

„Összefacsarodott a szívem, miközben olvastam” – mondta a BBC brit hírcsatornának a központ vezetője, Shirley Marshall, majd hozzátette, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy teljesíthessék a mindössze hétéves levélíró kislány kívánságát.

„Elfogadhatatlan, hogy egy hétéves olyan dolgok miatt aggódjon, mint a meleg étel és az otthon” – ezt már Gerard Woodhouse, egy helyi szociális munkás mondja, aki – mint kiderült – ismeri a családot és a vírusszerűen terjedő levél íróját is. „A kislány és a testvérei nem a szüleikkel élnek, hanem az egyik rokonuknál. A központtal együttműködve most azon dolgozunk, hogy a karácsonyi időszakot mindannyian együtt tölthessék. Mivel jobb ötletünk egyelőre nincs, arra gondoltunk, kiveszünk a családnak egy hotelszobát, teljes ellátással, hogy legalább ebben a néhány napban megszabaduljanak a gondjaiktól” – mondta Woodhouse, aki beszélt arról is, a közösségükben több olyan gyerekről tudnak, akik a levélíró kislányhoz hasonlóan nélkülöznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top