Aktuális

Kutyát tüntetett ki Donald Trump, de az állat neme körül zavar támadt

Hős kan vagy szuka az eb? Nem tudni...

Kitüntette hétfőn Donald Trump amerikai elnök az amerikai hadsereg kutyáját, aki részt vett az amerikai különleges erők október rajtaütésében Abu Bakr al-Bagdadi ellen, az október végén Szíriában végrehajtott akcióban megölték az Iszlám Állam vezérét.

(Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images)

Trump elnök kanként méltatta beszédében, ám fehér házi források később szukára módosították az eb nemét, míg aztán egy másik, ugyancsak fehér házi forrás szerint Conan mégis „legény a talpán”.

Az amerikai elnök a jelzők sokaságával halmozta el Conant, a belga malinois-t, amely megsérült az akcióban. „Hihetetlen, briliáns, okos, abszolút harcos, nagyon különleges” – jellemezte Trump a belga pásztorkutyát. „Jelenleg valószínűleg ő a világ leghíresebb kutyája” – tette hozzá, amint egy medállal és egy plakettel jutalmazta a hős kutyát.

(Fotó: Getty Images)

Conant azonban a híradások szerint jobban érdekelte az, ahogyan megvakarta a fejét Mike Pence, inkább az alelnökhöz fordult, további kényeztetésre várva. „Conan egy valódi hős” – hangoztatta Pence, megsimogatva a kutya fejét.

Trump elmondta, hogy eredetileg szájkosarat akartak adni Conanra, de az amerikai elnök úgy vélte, hogy az esetleg kiváltaná támadó ösztönét. „Ma nem rossz a hangulata, biztonságban vannak” – mondta Trump a Fehér Ház rózsakertjében megrendezett eseményre összegyűlt több tucat újságírónak, operatőrnek és fotósnak.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top