Aktuális

Ezért a tettükért Fair Play-díjat kapnak Szilágyi Áronék

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó és társai a vereség után is sportszerűek maradtak.

Még júliusban kapott ki a budapesti világbajnoki döntőben a férfi kardcsapat a dél-koreaiaktól, mindössze egy tussal 45-44-re. Az összecsapáson több vitatott ítélet született, a döntő után a bírói testület fel is mentette a vb-re vonatkozóan a további munkavégzés alól a közreműködő zsűripárost.

Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Szilágyi Áron és Szatmári András a vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyén a legjobb nyolc között a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 21-én.
MTI/Czagány Balázs

A magyar csapat tagjai a szűk vereség után sem kerestek felelősöket. A döntőt követő sajtótájékoztatón az újságírók bíráskodással kapcsolatos kérdést is feltettek, amire a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron így reagált: 

Természetesen voltak kétes találatok, de nem emiatt kaptunk ki, nem szeretnénk erre fogni a vereséget.

Ezután csapattársaihoz fordult, és kérdésére Szatmári András, Decsi Tamás és Gémesi Csanád is megerősítette ugyanezt.
    
A Nemzetközi Vívó Szövetség illetékesei már akkor jelezték, hogy sportszerűnek tartják a nyilatkozatot, és a csapat tagjai utóbb meghívót kaptak a közgyűlést követő gálavacsorára, ahol Aliser Uszmanovtól, a nemzetközi szövetség elnökétől átvehették a fair play-díjat.
    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top