Aktuális

Hatalmas gázrobbanás Eperjesen: 5 halott, rengeteg sérült

Ledőlt a panelház lépcsőszerkezete, félő, hogy az épület is összeomlik.

Gzárobbanás történt pénteken dél körül egy panelházban a szlovákiai Eperjesben. A Parameter információi szerint a panelház 9. és 12. emelete között történt a robbanás. Az épület lépcsőszerkezete ledőlt, a tűzoltók szerint fennáll a veszélye annak, hogy az épület összeomlik.

Illusztráció: Getty Images

25 tűzoltót vezényeltek a helyszínre. A rendőrség szerint a robbanásnak öt halálos áldozata van, legalább kilenc embert kórházba vittek, és további 40-en sérültek meg. Többségében fej- és mellkasi sérüléseket szenvedtek, egyikük állapota sem súlyos. A mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy az áldozatok száma még nőhet.

Az épületből 34 lakost evakuálták a tűzoltók, őket a közeli iskolában helyezték el. Az épület a 6. emelettől lángokban áll, a legfelső három emelet teljesen kiégett. A SME információi szerint a robbanás után több, kisebb utórobbanás volt hallható. Ezek miatt a lakóházhoz közeli iskola folyosójának ablakai is betörtek, az iskolában senki nem sérült meg. Andrea Turčanová, Eperjes polgármestere szükségállapotot hirdetett a városban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top