Aktuális

Rengeteg pénzt költöttünk idén karácsonykor

Csak ételből 100 milliárd forint felett vásároltunk.

1200 milliárd forintnál is magasabb lehet a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom – kalkulált az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az élelmiszer-kiskereskedelemben a forgalom 3-4 százalékos bővülése várható a tavalyi erős bázis után, az iparcikkeknél pedig 6-8 százalékos lehet a növekedés a tavaly decemberihez viszonyítva – mondta Vámos György, az OKSZ főtitkára.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A szövetség becslése szerint ajándékokra mintegy 100 milliárd forintot költenek az emberek, ennek nagy része iparcikk, illetve hagyományos ajándék, de ezeken túl az összegben például a vásárlási vagy utazási utalványok is benne vannak. Az ajándékok köre alapvetően nem változik, a legnagyobb súlyt általában a műszaki cikkek képviselik, de népszerűek a könyvek, a játékok, az illatszerek, a ruházati és a lakásfelszerelési cikkek is.
    
Az élelmiszer-vásárlásokon belül az ünnepi asztalra szánt élelmiszerekre szintén körülbelül 100 milliárd forintot fordítanak a vásárlók – tette hozzá Vámos György.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top