Aktuális

Sakál végzett egy vizslával Dorozsmán

A baleset a Dorozsmai Vadásztársaság hagyományos szilveszteri vadászatán történt.
szikra vizsla sakál támadás

Szikra, a rövidszőrű magyar vizsla december 28-án gazdájával, ifjabb Petrov Andrással a Dorozsmai Vadásztársaság hagyományos szilveszteri vadászatán vett részt. A kutya épp egy árokból lépett fel, mikor a félméteres fűben lapuló sakál ugrás közben torkon ragadta őt – írja az Index, a Nimród Vadászújságra hivatkozva.

Az újság Facebook-posztjából kiderült az is, hogy a sakál a vizsla gégéjét átharapva azonnal nekifordult a puskás hajtósornak, de érdemi lövést végül senki sem kockáztatott leginkább a sűrű részek és a többi kutya miatt. A család és a vadásztársaság szerint a hétéves Szikra munkája pótolhatatlan: gyerekekkel együtt nőtt fel, családtagnak számított, kedves és barátságos vadásztárs volt – mondta Petrov András.

A vadászlap szerint az, hogy a sakál menekülés helyett az ölést választotta, arra utal, hogy az állat jóval agresszívebb, mint azt eddig hitték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top