Aktuális

Elegük van a zenélő 67-es útból a környéken élőknek

Túl zajosnak találják a Republic slágerét játszó útszakaszt.

Magyarországon először a 2×2 sávossá fejlesztett 67-es gyorsúton építettek akusztikus aszfaltot, ami zenél, ha ráhajtunk. Az útszakaszon a Republic ikonikus dala, a 67-es út dallamai csendülnek fel.

A 600 méter hosszú zenélő aszfaltsáv azonban alig pár száz méterre van a somogyi kistelepüléstől, Mernyétől, az ott élőket pedig zavarja a zenélő út – számolt be az RTL Klub.

Egy helybéli szerint az a legrosszabb, amikor több autó egyszerre hajt rá a különleges aszfaltra, mert dallam helyett csak zajt hallani. Egy másik ott lakó azt mondja, éjszaka még a szomszéd településre is elér a hang.

A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. közölte, hogy hét helyszínt vizsgáltak, és olyat választottak, amely megfelel a zajterhelési előírásoknak. Hozzátették, eddig nem érkezett hozzájuk hivatalos panasz a zenélő útszakasz miatt, ha lesz ilyen, akkor döntenek a további lehetőségekről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top