Aktuális

Kimentett egy kengurubébit a tűzből, hősként ünneplik az interneten

Az ausztrál tűzoltó testkamerájával felvételt is készített a mentésről. Videó.

Hősként ünneplik az interneten azt az ausztrál tűzoltót, aki kimentett a lángok közül egy kis kengurut Új-Dél-Walesben – írja a HVG.hu. Sam McGlone a ruhájára erősített testkamerával felvételt is készített a mentésről, amit az Insragramon osztott meg:

Ausztráliának ezen a részén hatalmas bozóttüzek pusztítanak, amelyek a becslések szerint eddig közel 500 millió állat halálát okozták.

A 24 éves McGlone önkéntesként vett részt az oltásban a hétvégén, amikor megpillantotta a földön a kis kengurut. A férfi azonnal felkapta a rémült állatot és biztonságos helyre szaladt vele. A kengurut később meg is itatták.

Ausztráliában hosszú évek óta nem látott tűzvész pusztít. Sok állatnak esélye sem volt a menekülésre, a tüzek főként a koalákat fenyegetik, hiszen ők nagyon lassan mozognak, és nincsenek biztonságban a fákon.

A tűzvésszel sújtott területeken tűzoltók és önkéntesek százai dolgoznak, köztük állatmentők is. A híres természettudós, a 2006-ban elhunyt Steve Irwin rokonai testi épségükkel nem törődve próbálják megmenteni a bajba került állatokat. A CNN azt írja, az Irwin család két gyermeke, Bindi és Robert Clarence mára több mint 90 ezer példányt helyezett biztonságba.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top