Aktuális

Mégis Irán lőhette le az ukrán gépet, véletlenül

A helyszínen állítólag Tor típusú orosz gyártmányú légvédelmi rakéta maradványaira bukkantak.

Arról cikkeznek az amerikai sajtóban, hogy a korábbi motorhibáról szóló hírekkel szemben Irán lőhette ki véletlenül a szerdán lezuhant ukrán repülőgépet, vette észre a 24.hu. Több amerikai titkosszolga forrás is azt állította, hogy egy eltévedt iráni rakéta miatt zuhant le a gép.

Iráni mentőalakulatok az ukrán gép roncsainál (Fotó: Getty Images)

Ahogy arról mi is beszámoltunk,  szerda reggel zuhant le Iránban a Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép, 176 utassal és a személyzettel a fedélzetén. Már akkor is felröppentek a hírek arról, hogy a gépet az iráni légvédelem lőtte le, tévedésből. Ukrajna iráni nagykövetsége ugyanakkor közölte szerda reggel, hogy a katasztrófát nem terrortámadás, hanem hajtóműhiba okozta. Az Ukraine International Airlines repülőgépe nem sokkal a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után zuhant le.

A 24.hu azt írja, a baleset nem sokkal azután történt, hogy Irán két amerikai bázisra is rakétatámadást mért arra válaszul, hogy korábban egy amerikai drón megölte Kászim Szulejmáni tábornokot.

Irán korábban tagadta, hogy ők lőtték volna le – akár direkt, akár véletlenül – az Ukraine International Airlines Kijevbe induló járatát. Azonban a helyszínen állítólag Tor típusú orosz gyártmányú légvédelmi rakéta maradványaira bukkantak.

A repülőn 176-an utaztak. A zuhanást senki sem élte túl.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top