Aktuális

Karácsony napján csapott le a fiatal pécsi rabló

A 17 éves fiatal fellökte az idős férfit, és elrohant annak hátizsákjával.

Elrendelte az ügyészség a letartóztatását annak a fiatalkorú gyanúsítottnak, aki a gyanú szerint 2019. december 25-én látott lehetőséget abban, hogy erőszakkal elveszi egy idős férfi értékeit.

Pécsett, a Komlói úton kezdte el követni 67 éves áldozatát, aki korábbi combnyaktörése miatt nehézkesen járt. A fiatal rabló hátulról a földre lökte áldozatát és elrohant annak hátizsákjával, amiben kétezer forint mellett volt két karóra, egy telefontöltő, óra, három régi schilling bankjegy, két régi líra bankjegy. Ez így együtt nem ért 20 ezer forintot.

iStock

A Pécsi Törvényszék közleményéből kiderül, hogy a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A cselekménnyel okozott 19.500 forint kárból 18.500 forint a nyomozás során lefoglalással megtérült.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény  tárgyi súlyára, a bűncselekmény jellegére is figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított– szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top