Aktuális

Mocskos ügy: intim fotókkal zsarolt egy férfi egy nőt

A mosonmagyaróvári nyomozók Győrben fogtak el egy 35 éves férfit, aki több millió forintot csalt ki egy nőtől.

Az elkövető azzal zsarolta az áldozatot, hogy adjon neki pénzt, ha azt akarja, hogy a róla készült és több internetes portálra kikerült intim fotóit eltüntesse – írja a Police.hu. A feljelentő elmondta a rendőrségen, hogy egy korábbi ismerősének valóban küldött magáról intim fotókat, amiket a csaló azért, hogy a fenti történetet alátámassza, elküldte neki. A nő elhitte a férfinak, hogy a képei szerepelnek az interneten – bár annak valóságtartalmáról nem győződött meg –, ezért több alkalommal fizetett azok törléséért.

Később a csaló más személynek is kiadta magát, és azzal fenyegetőzött emailben, amennyiben a nő nem fizet, a képek felhasználásával tönkreteszi a karrierjét. A sértett a fenyegetés hatására ismét fizetett.

A nyomozásban beszerzett információk alapján a rendőrség látókörébe került egy, a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 35 éves győri férfi, akit a nyomozók 2020. január 13-án Győrben igazoltattak, majd a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra történt előállítását követően nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy miután megszerezte a nő képeit, azokkal csalta ki tőle a pénzt. Elismerte azt is, hogy egy kitalált néven szintén ő jelentkezett be a sértett korábbi ismerőse feleségeként, ezért az ilyen módon kicsalt pénz is az ő zsebébe vándorolt.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top