Aktuális

Életfogytiglant kapott a tucatnyi gyereket meggyilkoló ápolónő

Genene Jones 1984-óta ült börtönben. Majdnem kiszabadult.

Bűnösnek vallotta magát az egykori ápolónő, aki több tucat gyereket gyilkolt meg egy texasi kórházban – írja az NBC News.

A 69 éves Genene Jones egy 11 hónapos gyerek 1981-es megölését vallotta most be, de nem ez volt az egyetlen.

Jones még 1984-ben került börtönbe egy gyermek meggyilkolásáért és egy másik túladagolásáért. Elvileg 2018-ban szabadult volna, de 2017-ben az ügyészek újabb gyilkossági vádakat hoztak fel ellene, további öt gyerek megölésével kapcsolatosan. Az esetek szintén a 80-as évek elején történtek.

A vád szerint a nővér felügyelete alatt több gyerek is megmagyarázhatatlan rohamot kapott, rosszul lett, vagy meghalt a Kerrville-i San Antonio kórházban. Az ügyészek úgy vélik, Jones azért fecskendezett a gyerekekbe különböző gyógyszereket (izomlazítót, vérhígítót és egyebeket), hogy megmutassa, igenis szükség van gyerek intenzív osztályra a kórházban. A másik elmélet szerint Jones münchausen by proxyban (fordított münchausen-szindrómában) szenved, azaz azért bántott másokat, hogy megmenthesse őket, és rá figyeljenek.

A sejtések szerint Jones több mint 60 gyerek haláláért lehet felelős.

(via)

(Kiemelt kép: Texas Department of Criminal Justice)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top