Aktuális

Ha elbocsátanak, így kaphatsz végkielégítést

Kevesen vannak csak tisztában vele, hogy mikor és milyen feltételekkel jár a végkielégítés a munkavállalóknak.

A ledolgozott idő függvényében akár egy, kettő vagy háromhavi távolléti díj is megilleti a munkavállalót, felmondás esetén, de olyan eset is előfordul, amikor hiába az egyoldalú munkaviszony-megszüntetés, egy fillér sem jár a neki – írja a Pénzcentrum.

Az elbocsátás megindoklása viszont minden esetben kötelező. A felmondás indoka lehet a munkavállaló magatartása, képességeinek hiánya, de a cég működésével összefüggő okok is indokolhatják az elbocsátást. Azonnali hatállyal rendszerint súlyos mulasztás esetén válnak meg a dolgozóktól, vagy akkor, ha olyan magatartást tanúsít, ami nem teszi lehetővé a munkaviszony fenntartását. 

A Pénzcentrum információi alapján a munkavállalót A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény szerint megilleti a végkielégítés, ha a munkaviszonya a munkáltató felmondásával vagy a munkáltató jogutód nélküli megszűnésével ér véget. Akkor is jár a végkielégítés, ha a munkáltató – a jogszabály rendelkezése alapján vagy a gazdasági egység úgynevezett jogügyleten alapuló átvétele miatt – már nem tartozik af fenti törvény alá. 

A végkielégítés nem jár, ha magatartásbeli problémák merültek fel (Fotó: Profimedia)

A végkielégítés mértékét a törvény is szabályozza: legalább 3 év munkaviszony esetén egy-, 5 év esetén kéthavi távolléti díj illeti meg a munkavállalót. Tízéves munkaviszonynál már 3, 15 év esetén 4, 20 év esetén 5, míg 25 éves munkaviszony esetén hathavi távolléti díjat kell a munkáltatónak fizetnie. 

Akkor azonban nem jár a végkielégítés, ha a felmondás közlésének vagy a munkáltató jogutód nélküli megszűnésének időpontjában nyugdíjasnak számít, vagy ha a felmondás indoka a munkavállaló magatartásával vagy – egészségi okokra nem visszavezethető – képességeivel van összefüggésben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top