Aktuális

Iskolakerülő diákot fogtak a rendőrök

Akcióznak a csellengés ellen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, valamint a Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai közösen tartottak ifjúságvédelmi ellenőrizést Záhony belvárosában a közelmúltban. Ezt rendszeresen megismétlik azért, hogy minél kevesebb gyerek csellengjen felügyelet nélkül, hiszen így könnyen áldozattá vagy épp elkövetővé válnak. Ezúttal egy diákot találtak a vasútállomás várótermében, aki feltehetően „lógott” az óráiról – bekísérték őt az iskolája igazgatójához.

„A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének  fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává” – nyilatkozta rendőrség képviselője.

Néhány jó tanács tőlük a fiataloknak:

– Döntéseid következményeiért egyedül te vagy a felelős, ezért gondolkodj, mielőtt meggondolatlanul cselekszel!

– Kizárólag olyan üdítőitalt fogyassz, amit te magad bontasz fel!

– Ne maradj egyedül, mindig tudd magad mellett azon barátaidat, akikben maradéktalanul megbízol!

– Ne indulj haza éjszaka egyedül, kérd szüleid, nevelőid segítségét a hazajutáshoz!

Amennyiben úgy érzi, hogy ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja és tegyen bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámán! – írják a rendőrség honlapján.

Forrás: Police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top