Aktuális

Sörétes puskával lövöldözött a saját gyerekére a maglódi apa

A férfi rendszeresen verte és rettegésben tartotta a gyereket, mindennapos volt, hogy szíjjal, bottal, ostorral vagy épp a vasvilla nyelével ütötte-verte. Szexuálisan is bántalmazta a fiát.

Jogerősen nyolc év és tíz hónap börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki öt éven keresztül sanyargatta és ostorral, szíjjal verte korábbi kapcsolatából született fiát egy maglódi tanyán – írja a 24.hu. K.-t kilenc évre a közügyek gyakorlásától is eltiltották.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

A fiút eredetileg az édesanyja nevelte, tíz évvel ezelőtt azonban az anyuka annyira beteg lett, hogy nem tudott tovább gondoskodni róla, ezért az apjához, K. Józsefhez került. A férfi 2010 és 2015 között rendszeresen verte és rettegésben tartotta a gyereket, mindennapos volt, hogy szíjjal, bottal, ostorral vagy épp a vasvilla nyelével ütötte-verte.

Hajnaltól dolgoztatta a ház körül és a tanyán, ahol állattenyésztéssel foglalkozott, és felnőtteknek való fizikai munkát végeztetett vele. A fiú, miután hazaért az iskolából, este 11-ig takarított a lovak és a nyulak után, fát vágott, szénát gyűjtött és más mezőgazdasági munkákat is végzett az apjánál dolgozó munkásokkal együtt. Ha az apja nem volt elégedett a munkájával, elverte.

A fiú félt az újabb verésektől, ezért senkinek sem merte elmondani, hogy az apja okozta a sebeit és a sérüléseit. A tanároknak és az őt ellátó orvosoknak mindig azt mondta, amit az apja betanított neki. Emberi ésszel szinte felfoghatatlan, amit művelt vele az apja. Vallomásában elmondta, hogy az apja többször is eltörte a lábát és békaügetésben szökdeltette, és úgy lövöldözött rá az udvaron; a testén sörétes puska okozta sérüléseket is találtak. A fiú a pszichológus szakértőknek elmondta, hogy az apja szexuálisan is bántalmazta, elmondása szerint volt, hogy erős paprikát dugott a fenekébe, hogy fájdalmat okozzon neki.

K. József végig tagadta a bűnösségét. Egy korábbi vallomásában azt állította, hogy mintaapa. Állítása szerint a fia bosszút esküdött ellene, hogy padlóra küldje. Szerinte csak azért mondott ilyen csúnyákat róla, mert nem vette feleségül az édesanyját és nem vele élte az életét. A szakértők azonban egyértelműen megállapították, hogy szavahihető a fiú.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top