Aktuális

Börtönbe megy az egyetemista lányt zaklató férfi

Késsel próbálta szexre kényszeríteni a fiatal nőt. Aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt ítélték el.

Tavaly áprilisban egy Budapestről Záhonyba tartó vonaton zaklatott egy egyetemista lányt az a férfi, akit ma ítélt el a püspökladányi járásbíróság – írja az Index.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI / Varga György)

A férfi fényes nappal, ittas állapotban zaklatta a lányt. Fogdosta és többször is a tudtára adta többször is, hogy közösülne vele, „gyereket csinálna” neki. Amikor a lány távozni akart a fülkéből, a férfi kést rántott és fenyegetőzött, hogy nem mehet sehová. Csak akkor hagyta el a vádlott a fülkét, amikor a lány sikoltozásba kezdett. Áldozata végül a jegykezelő segítségét kérte, aki értesítette a rendőrséget.

A vádlott Debrecenben szállt le a vonatról, a rendőrök itt találták meg egy kocsmában az állomás közelében, ahol le is tartóztatták és a nála lévő kést lefoglalták.

A férfi bírósági eljárás során először tagadta a vádakat, majd vallomását az elé tárt tényekhez képest folyamatosan módosította. Eleinte azt is tagadta, hogy találkozott volna a sértettel, majd miután megmutatták neki a lány által telefonnal rögzített beszélgetést, ezen az álláspontján is változtatott.

A férfit végül aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt 5 év 3 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész az ítélet indoklásában kifejtette, hogy kizárólag súlyosbító körülmények jöttek szóba a vádlottal kapcsolatban, amelyek közül a legsúlyosabb a többszörösen büntetett előélet volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top