Aktuális

Jogerős: börtönbe megy az egyetemista nőt vonaton molesztáló férfi

Az eset még tavaly áprilisban történt egy záhonyi vonaton.

A Debreceni Törvényszék személyi szabadság felfegyverkezve elkövetett megsértésének bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt másodfokon 5 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki egy egyetemista nőt molesztált a vonaton. Az ítélet jogerős.

A döntésről pénteken közzétett közlemény szerint az eset tavaly áprilisban a Budapestről Záhonyba tartó vonaton, késő délelőtt történt. A férfi szeméremsértő módon viselkedett egy Debrecenbe tartó egyetemi hallgatóval: többször visszatért a fülkében egyedül utazó nőhöz, molesztálta, fogdosta, egyre agresszívebben tudomására hozta, hogy közösülne vele, „gyereket csinálna neki”.

jogerősen börtönre ítélték a vonaton erőszakoskodó férfit

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Amikor az egyre jobban rettegő nő ki akart menni a fülkéből, a férfi elővett egy 8,5 centis rugós kést és közben azt kiabálta, hogy „nem mész sehová”. A lány sikoltozására és segélykiáltásaira a férfi végül elmenekült. A zaklatott állapotban lévő utas a jegyvizsgálótól kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget. A férfit egy debreceni kocsmában fogták el, a bűncselekményhez használt kést lefoglalták. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető hasonló erőszakos bűncselekmények miatt már többször volt büntetve.

További cikkeink rendőrségi ügyekkel kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top