Aktuális

Ellopta a balatonfüredi orvos okosóráját, de valamire nem gondolt a tolvaj

Nem volt nehéz felkutatni.

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 44 éves férfival szemben, aki 2019 november 10-én ellopta az egyik orvos okosóráját a balatonfüredi kórházból.

A férfi beteglátogatóban járt a szívkórház intenzív osztályán, amikor észrevett a beteg melletti polcon egy 100 ezer forintos okosórát, és eltulajdonította. Az egyik orvosé volt, aki ellátás közben levette, és ott felejtette.

A lopott óra azonban GPS-jelek segítségével jelezte a pozícióját. Így másnap, amikor az orvos a tolvaj munkahelye előtt haladt, telefonja érzékelte az óra által kibocsátott jeleket.

Az orvos azonnal értesítette a rendőrséget, a járőrök pedig a jeleket követve rövidesen megtalálták az órát és a férfit.

Az orvos visszakapta az okosórát. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és az elkövető próbára bocsátását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top