Aktuális

Magyar férfi mentette meg egy kisfiú életét a Tokióból Balira tartó gépen

A magyar férfi gyors reakciója mentette meg a kisfiút, aki repülés közben, váratlanul lett rosszul.

„Ha az unokánk nincs ott a gépen, végzetes tragédia is történhetett volna” – idézi a beol.hu a magyar férfi nagyapját, az egykor a Békés megyei közútnál dolgozó Máté Andrást. A büszke nagypapa elmondta, mikor unokájuk a minap Tokióból Bali szigetére utazott, a repülőgépen megmentette egy tizenéves kisfiú életét.

Mint kiderült, a fiú a gépen felszolgált vacsora után lett rosszul: bedagadt a torka, a teste kibírhatatlanul viszketett és fuldoklott. Hiába sietett a gyerek segítségére azonnal három orvos, nem tudtak enyhíteni a tünetein. Máté András unokájának tudott, jól kezelt allergiája van, épp ezért a tüneteket látva azt is azonnal tudta, mi baja lehet a kisfiúnak. Mivel mindig hord magával különböző szereket a magnéziumtól a kalciumig, végül a saját készletéből adott a kisfiúnak, aki ezt követően 15-20 perc múlva jobban is lett.

Máté András kitért arra, hogy a repülőgép személyzete az eset sikeres megoldása után unokája ,,receptjét” kérte el, vagyis hogy ilyen helyzetben mit kell tenni, és a tünetek egyértelmű fellépésekor milyen szerek szükségesek ahhoz, hogy a hisztamin-intolerancia tünetei enyhüljenek, elmúljanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top