Aktuális

Botrány: doktori nélkül taníthatott az egyetemen a kirúgott központvezető

Az utóbbi időben sokan megvádolták, az egyetem most megerősítette, náluk bizony nem szerzett doktorit.

Karsay Ferenc polgármester felszólította Daróczi Csillát, a Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központvezetőjét, hogy mondjon le, és tisztázza magát a sajtóban megjelent vád alól, mely szerint a központvezető valójában nem is doktor, noha ezzel a titulussal és egyetemi adjunktusként tanít a Pázmány Péter Tudományegyetem Szociális Tanulmányok Tanszékén – írja a 24.hu.

Képünk illusztráció / Photo by Brett Jordan on Unsplash

A polgármester vizsgálatot indított az ügy feltárására, a belső vizsgálat egyik első lépesként hivatalosan bekérte a Debreceni Egyetemtől Daróczi Csilla doktori diplomájának másolatát, illetve elkezdték a Gyermekjóléti Központ tevékenységének, leltárának vizsgálatát. 

Daróczi Csilla vélhetően eleget tett a polgármester felszólításának, ugyanis az önkormányzat közölte, az intézményvezető lemondása miatt egy új pályázat kiírására nyílik lehetőség..

Daróczi Csilla PhD oklevele szerint tudományos fokozatát 2005. november 26-án szerezte a Debreceni Egyetemen, ennek azonban ott nyoma sincs. Dr. Varga Zsolt tudományos igazgató egy közérdekű adatigénylésre azt válaszolta, hogy a „nevezett személy a Debreceni Egyetemen doktori fokozatot nem szerzett, a Debreceni Egyetem részére doktori (Phd) oklevelet nem állított ki”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top