Aktuális

Elkezdett belopakodni a tavasz

Csupa napsütés és 12-18 fokos csúcshőmérsékletek jelzik előre, hogy lassan közeledik a tavasz.

Szombat délelőtt a Dunától keletre még nagy területen rétegfelhőzet és köd borítja a tájat, de a Nyugat-Dunántúlon is lesznek erősebben felhős területek. Napközben az országnak ezeken a részein szakadozik, csökken a felhőzet, másutt gomolyfelhők képződnek, fátyolfelhők sodródnak fölénk, összességében rövidebb-hosszabb napos időszakok szinte mindenütt lesznek. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. Késő estére 0 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a kiderul.hu.

Egyre jobb idő lesz

Vasárnap az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet napközben feloszlik, gomolyosodik, miközben vastagodó fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Csapadék nem lesz. A déli szél többfelé megélénkül, elsősorban a Dunántúl északi felén helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Hétfőn fátyol- és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délnyugati, déli szél megélénkül, elsősorban a Dunántúl déli felén meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű, északkeleten, északon lesz a hidegebb.

Kedd reggelig erősen felhős lesz az ég, majd a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet és többórás napsütés várható, délnyugaton azonban felhős maradhat az idő. Elszórtan várható kisebb eső, zápor, legkisebb eséllyel a középső tájakon. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan alakulhat ki záporeső. Az nyugati, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top