Aktuális

Megállíthatatlan a koronavírus a karantén alá helyezett luxushajón

Az előző naphoz képest vasárnap újabb 70 fertőzöttet találtak.
koronavírus vuhan

„Eddig a pillanatig 1219 ember szűrését végeztük el; a lelet 355 esetben lett pozítiv” – idézi a japán egészségügyi minisztert az MTI. Katszunobo Kato hozzátette, vasárnap az előző naphoz képest 70 új fertőzöttet a Jokohamánál vesztegzár alá vett luxustengerjáró, a Diamond Princess fedélzetén.

A hajót egyébként, amin 3700-an tartózkodnak, azután vonták karantén alá, hogy egy Hongkongban kiszálló utasról kiderült: elkapta a koronavírust. Azóta a vírus által megfertőzött embereket a japán hatóságok csoportokban szállítják el több, külön erre a célra kirendelt kórházba. Szombaton azt is bejelentették, egy hét múlva kiengedik a Diamond Princess összes utasát.

Kínában mindeközben harmadik napja csökken az új megbetegedések száma: szombaton 2009 új beteget jegyeztek fel, amivel az összes fertőzött száma 68500-ra emelkedett. A Covid-19 járványnak szombatig 1665 halálos áldozata volt, miközben emelkedett a gyógyultak száma is: 9419-re.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top