Aktuális

Figyeld a párod hangját – ebből tudhatod meg, mit érez valójában

Az ismerkedés mindig izgalmas és kockázatokkal teli játék, hiszen nem tudhatod biztosan, hogy a vonzó idegen valójában kicsoda, és milyen érzéseket táplál irányodban. Ha tudni szeretnéd az igazat, csukd be a szemed, és hallgasd figyelmesen a hangját!

Ha épp csak belekezdtél az ismerkedésbe valakivel, a hangjából tudhatod meg a legbiztosabban, hogy tényleg vonzódik-e hozzád vagy csak szédít. Ha már hosszabb ideje együtt vagytok a pároddal, akkor a hangjára érdemes figyelned, ha a valódi érzelmeire vagy kíváncsi. Elmondjuk, miért van ez, és azt is, hogyan olvashatod ki egy férfi hangjából az igazi érzéseit.

Ha a hangja lenyűgöz, akkor ő a neked való társ!

A hangunk önálló életet él

De miért épp a hang árulkodik legjobban egy ember valódi érzéseiről? A válasz fizikai természetű. Kommunikációnk egyik formája, a testbeszéd és a mimika izmaink ösztönös és szándékos mozgásának következménye. A hangszínünk jellege szintén izmokon múlik, csakhogy ezek egy része más típusú ahhoz képest, mint ami például a végtagjainkat, a fejünket vagy az arcunkat mozgatja. Ismered az érzést, amikor egy érzelmi hatásra összeszorul a torkod vagy görcsbe rándul a gyomrod? Ezekről az izmokról van szó. Ezek működését akaratlagosan nem tudjuk befolyásolni, és ha mozogni kezdenek, az a rendkívül érzékeny hangszálak működésén azonnal meglátszik. Pontosabban szólva meghallatszik. Ezért van az, hogy ha idegesek vagyunk, mert például egy füllentést akarunk leplezni, vagy ha vonzódunk valakihez, vagy bármilyen más intenzív érzelem hatása alatt állunk, a hangunk megváltozik. A kérdés már csak az, hogy az egyes érzelemváltozások milyen hangszínben jelentkeznek. Ha ezt tudod, a párod nyitott könyv lesz előtted.

A legjobb próba egy hosszú telefonbeszélgetés

Ha kizárólag a párod hangjára szeretnél figyelni – például azzal a szándékkal, hogy érzelmeket olvass ki belőle – a legjobb, ha ő személyesen nincs jelen, mert a testbeszéde, pillantása, illata elterelné a figyelmed. Beszélj vele ezért inkább telefonon, ha az igazat szeretnéd kifürkészni! A legjobb, ha egy jó minőségű fülhallgatón át hallod a hangját, ami minden egyéb külső zajt kizár, és a lehető legközelebb hozza a hangzást, mert egy ilyen készülékkel a legapróbb hangszínváltozásokat is észreveheted. Most pedig nézzük, hogyan kell dekódolni egy férfi hangját!

Ha szeretnéd tudni, mi lakozik a szívében, figyeld a hangját! A Huawei FreeBuds 3  közelebb hozza a szavait.

Mély hangon búg a füledbe a szerelmes férfi

A férfiak hangmagassága ezt árulja el: mélyebb, ha domináns pozícióba szeretnének kerülni, és elvékonyodik akkor, ha bizonytalanná válnak, vagy ha erősebb riválissal kerülnek szembe. Akkor is magasabbá válik a hangjuk, ha úgy érzik, nem állnak épp a helyzet magaslatán. A hangmagasság tehát alapvetően a férfiúi magabiztosság jelzője. Egyszóval ha a párod bársonyos, mély hangon szól, biztos lehetsz benne, hogy udvarol, tehát vonzódik hozzád.

A szerelemes férfi hangja nem csak mélyebb, de dallamosabb is – ha a párod hangja telt, mély, de színtelen, akkor nem őszinte a közeledése, és leplezett szándékkal, nem pedig valós belső késztetésből teszi neked a szépet. Ez persze még nem jelent rosszat, hiszen lehet, hogy csak azért imitálja az udvarlást, hogy a kedvedben járjon. Ez pedig lehet annak a jele, hogy szeret téged és törődik veled, ugye?

Hadar, ha nem szeret

Ugyancsak árulkodó jel a beszédtempó is: amikor egy férfi szeretne meghódítani egy nőt és imponálni akar, lassabban, tagoltabban ejti a szavakat, mikor azonban szorongatva érzi magát – például azért, mert nem mer őszinte lenni, és kimondani, amit valójában érez és gondol – akkor sebesebben beszél, és kevésbé gondosan artikulál azért, hogy mielőbb túl legyen a kényelmetlen helyzeten.

Amikor megtaláljátok a közös hangot

A heves udvarlások, az elbizonytalanodások és a kétségek, vagyis azok az intenzív érzések, amelyek jól hallható nyomot hagynak egy férfi hangján a kapcsolat elején a leggyakoribbak, hiszen ekkor még felfedezésre és meghódításra váró, izgalmakkal és kockázatokkal kecsegtető terepen jár a férfi. Idővel azonban kiismeritek egymást, és az érzelmeitek egy hullámhosszra kerülnek. Nagyon érdekes dolog történik ekkor: a hangotok is kezd hasonlítani egymáshoz, és a férfi az udvarlás kezdetén jellemző mély, „amorózó tónusból” enyhén magasabb hangra áll át. Ez is ösztönös dolog, és azért lép működésbe a férfiaknál, hogy a társát megnyugtassa, éreztesse vele, hogy hasonlítanak egymáshoz. Vagyis nagyon is férfias dolog áll a háttérben: a férfi arra törekszik, hogy biztonságban érezze magát vele a nő, és ne idegent, hanem a hozzá hasonló partnert lásson benne. Ilyenkor a férfi hangjának magasságát tehát másként kell értékelni: a kissé elvékonyodott hang nem annak a jele, hogy már kevésbé szeret, hanem azé, hogy összecsiszolódtatok és fontos vagy neki.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top