Horoszkóp

Ennyi idő kell a csillagjegyeknek a szerelemhez

Néhány csillagjegy pillanatok alatt szerelmes lesz, másoknak ehhez meglehetősen sok időre lehet szükségük. Vajon a párodnak mennyi idő kell hozzá? És neked? A horoszkópból ezt is megtudhatod...

Vannak, akik pillanatok alatt szerelembe esnek, és már az első randit követően a jövőt tervezgetik, míg másoknak jóval több idő kell, hogy biztosak legyenek az érzéseikben. A horoszkóp szerint általánosságban azt lehetne mondani, a föld jegyeknek – így a Bikának, a Szűznek és a Baknak – van a legtöbb időre szükségük, hogy megtegyék az első lépést a párkapcsolat útján. Ez érthető is, hiszen a biztonságos háttér megteremtése lebeg a szemük előtt, ebbe a szerelem első látásra sehogy sem fér bele. A lista másik végén a Kos szerepel, aki a leggyorsabban adja meg magát az  érzelmeknek… És te mennyire gyorsan leszel szerelmes?

1. A Kos nagyon gyorsan

A Kos híres szenvedélyességéről és gyors reakcióiról. Mindig az adott pillanatnak él, s soha nem morfondírozik a jövőn. A szerelem kapujában senki sem cselekszik határozottabban nála: amint megvan a kiszemeltje, kiveti rá a hálóját. A Kost a kezdeti bizsergés érzése élteti, az más kérdés, hogy a szerelem mennyi ideig tart nála. Az a típus, aki gyorsan szerelembe esik, ám ugyanilyen gyorsan tovább is léphet…

2. A Bika nagyon lassan lesz szerelmes

A Bika a legérzékibb csillagjegy, éppen ezért neki a testi vonzalom legalább olyan fontos, mint az érzelmek. Az erős, stabil partnerek vonzzák, bár esetében több randira lesz szükség, mire elhatározza magát. A romantikus vacsorák, a jól kigondolt randevúk, az apró gesztusok nagyon sokat jelentenek számára. Ő soha nem a randi öröméért találkozik veled, hanem abból a megfontolásból, hogy rátaláljon az igazira. Éppen ezért, ha szerelmesre lesz, az nála örök érvényre szól.

3. Az Ikrek általában lassan

Az Ikreknek is időbe telik, mire szerelmes lesz. Élvezi a társasági életet, vonzzák az új emberek, így a randizás nála a lehetőségek feltérképezését jelenti. Az eszére hallgat minden esetben, éppen ezért olyan partner ejti rabul a szívét, aki szellemileg is inspirálja őt. Az intelligencia, az irónia, a játékos évődés az ő asztala. Könnyen elunja magát, ám amint azt veszi észre, hogy a párjával hónapok múltán is van miről beszélgetnie, az nála már a szerelem jele…

4. A Rák nagyon gyorsan lesz szerelmes

A Rák érzékeny természetű, fontos számára, hogy érzelmileg egy hullámhosszon legyen a párjával. Gondoskodó, jószívű, gyengéd típus, s bár első pillanatban visszahúzódónak tűnhet, tele van szeretettel, s nagyon könnyen szerelembe esik. Mindent megtesz azért, hogy kényelmes otthont alakítson a párjának, remek ételeket készít, kellemes hangulatot teremt, s érzelmileg is igyekszik mindent megadni neki. Ha megtalálja azt a partnert, akivel érzelmileg egy hullámhosszra kerül, a párkapcsolat hosszútávúnak ígérkezik.

5. Az Oroszlán is nagyon gyorsan szerelembe esik

A karizmatikus Oroszlán  nem tétovázik a döntéseinél. Túl gyorsan lesz szerelmes, s egészen addig hűséges is marad, amíg megkapja az érzelmi támogatást, a figyelmet a párjától. Ez a hozzáállása adott esetben rosszul is elsülhet, ő ugyanis hajlamos ugyanazt a típust keresni, s ha nem találja meg az elképzelt partner, folyamatosan félresikerült kapcsolatokban találja magát. Állandóan a figyelem középpontjára vágyik, s ha ezt valamilyen módon megadod neki, biztosan elnyered a szívét. Hosszútávra is.

6. A Szűz nagyon lassan lesz igazán szerelmes

A Szűz nem töri magát, hogy gyorsan rátaláljon a szerelemre. Jobban érdekli őt a munka, a siker, mint a románc és a randik. Inkább munkakapcsolatait ápolja, s üzleti eseményekre megy el, mint olyan emberek közé, akik vélhetően nem felelnek meg az elvárásainak. Akivel eltérő az életszemlélete, vagy nincsenek meg a szerinte elvárt kvalitásai, az eleve kiesik a rostán. Ahhoz, hogy a Szűz érdeklődését bárki is felkeltse, nem kevés türelemre lesz szüksége. Viszont, akinek sikerül elnyernie a szívét, hűséges társra talál benne.

Néhány csillagjegyek nagyon gyorsan szerelmes lesz, másoknak több idő kell ehhez (iStock)

7. A Mérleg gyorsan szerelmes lesz

A Mérlegnek a párkapcsolat, a harmónia, a párjával együtt töltött idő rendkívül fontos. A kedvesség, a báj, a becsületesség leveszi a lábáról, élvezi a társasági életet, nagyon szívesen és könnyen ismerkedik. Ha olyan partnerre talál, aki kívül és belül is elnyeri a tetszését, aki csipetnyi erőfeszítést tesz a hódítás irányába, akkor a szerelem hamar elveszi az eszét. Számára a párkapcsolat egyúttal szövetséget is jelent, vagyis ő mindig az adok-kapok egyensúlyára törekszik. És persze a párjától is ugyanezt várja.

8. A Skorpió lassan esik szerelembe

A Skorpió nagyon mély érzésű, érzéki és szenvedélyes típus. Szeret titokzatosnak tűnni mások előtt, s azt a képet sugallja, hogy mágikus aura veszi őt körbe, amely magával ragadja, aki a közelébe kerül. Ha randira kerül sor, annyi információt oszt meg magáról, hogy a másik úgy érezze, ismeri őt, miközben teljesen csak akkor nyílik meg előtte, ha úgy érzi, tökéletesen megbízhat benne. Nem mindenkit enged a maga közelébe, ám akinek bizalmat szavaz, biztosan nagyon különleges ember. Az iránta érzett szerelme pedig örökké tart.

9. A Nyilas lassan lesz szerelmes

Talán valamennyi csillagjegy közül a Nyilas az egyetlen, akinek valójában egyáltalán nincs szüksége a párkapcsolatra ahhoz, hogy boldog legyen. Kalandor típus, az utazásról, az új élményekről szól az élete. Szórakozásra, szabadságra és bolondozásra vágyik. A szerelemnek akkor jön nála el az ideje, amikor rátalál a szerinte ideális partnerre, aki kész vele együtt felfedezni a világot, s aki nem korlátozza a szabadságában.

10. A Bak nagyon lassan

A Bak biztosan nem sieti el a párkapcsolatot. Azok a partnerek vonzzák, akik keményen dolgoznak, készek felelősséget vállalni és kezdeményezni. A fiatalabb Bak azon veheti észre magát, hogy az idősebb generáció felé vonzódik, hiszen ők már sikereket könyvelhettek el. Céltudatosan tör felfelé a ranglétrán, s a párkapcsolatában is hasonlóan cselekszik: olyan társat képzel maga mellé, akire felnézhet. Időbe telik, míg feltérképezi a potenciális jelölteket. Addig sem unatkozik, igyekszik a maga elé kitűzött célokat megvalósítani.

11. A Vízöntő nagyon lassan lesz szerelmes

A Vízöntő is azok táborát gyarapítja, akinek nem a romantikus párkapcsolat meglététől függ a boldogság. Élvezi a társasági nyüzsgést, olyan emberek vonzzák, akik kicsit „kilógnak a képből”, vagy nem félnek kimutatni kivételes egyéniségüket. Jóval nagyobb hangsúlyt kap nála a közösség, a társadalom, mint saját maga vagy a párkapcsolata. Ez korántsem jelenti persze, hogy ő soha nem lesz szerelmes, csak nála ez igen hosszú időt vesz igénybe. A legtöbbször barátságból alakulnak ki az érzelmek, amelyek aztán tartósak maradnak.

12. A Halak nagyon gyorsan szerelembe esik

A szerelem első látásra érzés leginkább a Halak sajátossága. Nagyon gyorsan lesz szerelmes, s ennek eredményeként jóval többször megégeti magát, mint a többi jegy. A leggyakrabban magába a szerelembe szerelmes. Uralkodó bolygója a Neptunusz, az álmokért, a fantáziáért, a szemfényvesztésért felelős. Nagyon érzékeny csillagjegy, már csak ezért sem kezeli jól az érzelmi elhanyagoltságot. Olyan társra vágyik, akivel érzelmi szálon is egy hullámhosszon rezeghet.

(via bustle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top