Aktuális

Megint súlyosan megsérült egy gyerek a választások előtt átadott csúszdán

A zuglói kislánynak a koponyájáig felszakadt a homloka. A Reformátorok terén átadott csúszdákon már sok gyerek megsérült.

A következő bejegyzés jelent meg egy XVI. kerületi Facebook-csoportban hétfőn:

Tegnap délután a Reformátorok terén lévő játszótéren töltöttük az időt 3 kislányommal, de onnan sajnos már mentő vitt el bennünket. Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy nagyon veszélyesek az ott levő csúszdák! Aki még nem próbálta ki, ne is tegye! Kislányom mire leért az egyik csúszdán, egy 4-5 cm hosszú, 1,5 cm széles nyílás tátongott a homlokán, egészen a koponyájáig hatolt a mélysége. Szóval nem egy felületi sérülésről van szó.

A posztot a 24.hu szúrta ki; a lap nem először foglalkozik a játszótéri játékokkal. A nemrég felújított sashalmi téren a tavalyi önkormányzati választások előtt két nappal átadott csúszdákon ugyanis rendszeresen sérülnek meg gyerekek. Már az átadás napján sok sérülést okoztak – idézi fel a hírportál –, másnap lábtörés, kificamodott térd, kitört fog volt az eredmény. Ez kellett ahhoz, hogy a második nap délutánján az önkormányzat lezárasson kettőt a három csúszdából, majd a harmadikkal pár napra rá tette ugyanezt. Aztán állítólag a csúszdákat kijavították. Október végén mégis újabb sérüléseket okoztak. A polgármester egyébként ragaszkodik ahhoz, hogy a csúszdákkal minden rendben, a beruházás nagyon jól sikerült, a papírok rendben vannak, és azóta ki is próbálták őket. A csúszdákat végül újra megnyitották, és ahogy jött a jó idő, a gyerekek használni is kezdték őket. Ekkor is többen megsérültek.

Fotó: 24.hu/Sopronyi Gyula

A sérült gyerekek szülei persze azonnal megkeresték az önkormányzatot, volt, aki panaszt is tett, de falakba ütköztek. Az egyik szülőnek legutóbb azt mondták, nyitottak egy beszélgetésre az ügyről. Az ellenzéki javaslatokat – átépítés, külső vizsgálat – a kormánypárti képviselők lesöpörték az asztalról. A rendőrség egyébként tavaly ősz óta nyomoz, egyelőre eredmény nélkül, ismeretlen tettes ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top