Aktuális

Túlélőcsomagot kaptak a csigalassú vonat utasai

Újabb akcióval hívták fel a figyelmet a civilek az áldatlan vasúti állapotokra.

Nyilvános akcióval tiltakozott a MátészalkaLeaks nevű civil csoport a Mátészalka–Debrecen közötti vasútvonalon tapasztalható áldatlan állapotokra.

Szerintük a 40 év körüli mozdonyokkal szerelt vonatok csigalassúak, gyakran meghibásodnak, emiatt akár egy órával is nőhet a menetidő. Idén januárban például három egymás utáni napon romlott el a mozdony a nyílt pályán.

Erre reagálva a csoport túlélőcsomagokat osztott a MÁV utasainak: ásványvíz, üdítő, szőlőcukor, zsebkendő, fertőtlenítő, keresztrejtvény és toll volt a csomagban.

A civilek arra kérik a MÁV-ot, hogy csoportosítson át jobb állapotú mozdonyokat a Mátészalka–Debrecen vonalra azokról a szakaszokról, ahol villamosítják a pályát, valamint tervezzenek be egy nagyobb karbantartást a mostani mozdonyokra.

Szintén a MátészalkaLeaks akciója volt korábban, hogy az egyik aktivistájuk csigajelmezben futott versenyt a csigalassú vonattal.

(24.hu)

(Kiemelt kép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top