Szabadidő

Évente 110 milliót bukik a MÁV a csigalassú mátészalkai vonat miatt

Az embereknek elegük lett abból, hogy a román határtól majdnem 7 óra eljutni Budapestre, inkább telekocsiznak.

Vasúton a Mátészalka–Debrecen vonalon keresztül lehet Budapestre a legegyszerűbben eljutni a szabolcsi Zajta, Fehérgyarmat és Mátészalka környékéről. Ám az utazás iszonyú sokáig tart.

A vonat ugyanis Zajta és Fehérgyarmat között 58 perc alatt teszi meg a 25 kilométeres távot, onnan pedig további 143 perc, mire Debrecenbe eljut. Budapestig 407 perc, azaz csaknem 7 óra az út – írja a MátészalkaLeaks.

Nem csoda, hogy egyre többen utaznak inkább telekocsival a fővárosba a környékről. Mire ők Budapestre érnek, addig a Zajtáról vonatozók éppen bedöcögnek Debrecenbe. A Facebook-csoport a legnépszerűbb telekocsi-szolgáltatótól megtudta, hogy az említett vonalon hetente 400 utazási alkalom történik.

Annak is utánaszámoltak, hogy a MÁV 5315 forintos Mátészalka–Budapest jegyárával kalkulálva ez heti 2 millió 126 ezer forintos kiesést jelent a vasúttársaságnak.

Éves szinten ez 110,5 millió forint veszteséget és több mint húszezer utast jelent, amiért a lassú vonat miatt az emberek inkább autóznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top