Aktuális

Egyszer már hibázott Kobe Bryant gépének a pilótája

Kedvezőtlen időjárás és egy rossz döntés…

A vizsgálatok jelenlegi állása szerint több szerencsétlen tényező összjátéka vezetett a tragédiához, amiben a világ elvesztette Kobe Bryant kosárlabdázót, kislányát és még hét embert.

Fotó: Gettyimages

A National Transprtation Safety Board előzetes jelentése szerint negyven méteren múlhatott a túlélés, hiszen a helikopternek, amin a csapat utazott, már csak ennyi távolságra lett volna szüksége ahhoz, hogy kijusson a ködből.

Közrejátszhatott azonban a pilóta, Ara Zobayan hibás döntése is, ő ugyanis ahelyett, hogy megemelte volna a helikoptert, balra fordította a kormányt, ezért csapódhatott a gép a Calabasas hegyoldalnak.

Mint most kiderült, a pilóta 2015-ben megsértette az időjárásra vonatkozó repülési szabályokat, amiért a repülési felügyelet meg is büntette. Zobayant akkor a légi irányítók figyelmeztették, hogy maradjon távol a Los Angeles-i Nemzetközi Reptértől, ám ő nem foglalkozott az utasítással.

A férfi akkor elismerte a felelősségét, ezért tovább repülhetett. Azóta nem volt hasonló gond vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top