Aktuális

Ferenc pápa megbetegedett

Egy programját le is mondta, óvintézkedéseket tesznek a Vatikánban.

Ferenc pápa gyengélkedik, ezért nem ment el csütörtöki találkozójára a római papsággal. A lateráni bazilikába tervezett találkozója helyett inkább a Szent Márta-ház közelében marad, a többi programja a tervezettek szerint alakul.

Ferenc pápa orrot fúj (forrás: Vatican News)

Ferenc pápa orrot fúj (Forrás: Vatican News)

A Vatikánban jelezték, hogy fokozottabb lesz az orvosi jelenlét a saját rendezvényeiken. Szükség esetén a fertőzésgyanús személyek esetében a Vatikán Városállam és az olasz állam közötti egészségügyi megállapodást követik. A vatikáni egészségügyi intézet állandó kapcsolatban áll Róma városi és Lazio tartományi hatóságaival.

A Szentatya és környezete különleges egészségügyi védelméről semmiféle hivatalos híradás nincs. A vatikáni kormányzóság kedd délelőtt küldte ki az ENSZ egészségügyi szervezetének hétpontos ajánlását, ezt a Vatikáni Rádióban minden szerkesztőség megkapta. Ebben a már ismert módszereket javasolják, így az alapos és gyakori kézmosást, valamint a fokozott figyelmet.

(Vatican News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top