Aktuális

Koronavírus-pánik: elvittek a drogériákból minden kézfertőtlenítőt

Egyetlen típus és kiszerelés sem érhető el.

Több olvasónk is jelezte, hogy a tanácsokat követve megpróbáltak kézfertőtlenítőt beszerezni a drogériákban, de üres polcokat találtak. 

Többen online próbáltak rendelni, de ott sem jártak sikerrel, itt van néhány példa:

Koronavírus pánik: kifosztották a drogériákból a kézfertőtlenítőketKoronavírus pánik: kifosztották a drogériákból a kézfertőtlenítőketKoronavírus pánik: kifosztották a drogériákból a kézfertőtlenítőket

Egyik olvasónk azt mondta, hogy a nagyobb drogériákban már nem volt készleten, ám a kisebb, kínainak nevezett boltokban, amiket többségében vietnámiak üzemeltetnek, még elég sok akad. 

Az influenza és koronavírus megbetegedés ellen többször felhívták a figyelmet a gyakori kézmosásra és arra, hogy ha lehet, kézfertőtlenítőt is használjunk. Úgy tűnik azonban, hogy ez mostanra, ahogy kezd kitörni a pánik, hiánycikk lett. 

Megkérdeztük a drogériákat, várhatóan mikor lesznek újra kaphatók kézfertőtlenítők, válaszukkal frissíteni fogjuk cikkünket. 

Frissítés!

Kisebb méretű, utazáshoz ajánlott kézfertőtlenítők, valamint antibakteriális tisztítókendő és kézmosó gél normál kiszerelésű változatából jelenleg nincs készlethiányunk, a bolti és webshop készletek gyors lefogyása miatt azonban sajnos előfordul, hogy a következő áruszállításig a polcainkon nem található meg minden érintett termék – tájékoztatta az nlc-t a DM sajtóosztálya. 

Mint írják, a téli időszakban magasabb a kereslet ezen termékek iránt, de most ehhez képest is tízszeres fogyást tapasztalnak. Mind az országos üzlethálózatban mind az online shop-ban érzékelhető a keresletnövekedés. „A partnereink a megnövekedett igény miatt egyes termékeket érintően beszállítási nehézséggel küzdenek, amelynek kapcsán folyamatos egyeztetésben vagyunk velük. Bízunk benne, hogy ez minél hamarabb megoldódik és újra tudnak szállítani. Addig is ajánljunk a kisebb kiszerelésű termékeket és a tisztítókendőket.”

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top