Aktuális

Koronavírus-gyanú miatt mentővel vitték a Szent László Kórházba a magyar nőt

A nő több, a koronavírusra jellemző tünetet produkált, és pár napja jött haza Olaszországból.

Egy középkorú nőt vittek kórházba a mentők csütörtökön délután az egyik gyömrői háziorvosi rendelőből. Úgy tudni, a körzeti orvos értesítette a mentőszolgálatot, miután a beteg több, a koronavírusra jellemző tünetet produkált, és pár napja jött haza Olaszországból.

Lehet, hogy ő lesz az első hivatalos koronavírus-fertőzött itthon?

Lehet, hogy ő lesz az első hivatalos koronavírus-fertőzött itthon?

A signaltv információi szerint a nő a vírus olaszországi terjedése miatt félbeszakadt velencei karneválon vett részt, ahonnan vasárnap ért haza. Csütörtökön lázasan kereste fel háziorvosát, aki a tüntetek és az olaszországi tartózkodás miatt azonnal értesítette a mentőket, ők a protokoll szerint teljes védőfelszerelésben szállították a hölgyet a Szent László kórházba, ahol kéthetes megfigyelés és speciális vizsgálatok várnak rá.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a lap megkeresésére közölte: a jelzett esetben fertőzés gyanúja miatt hívták a mentőket, ezért a kórházba szállítás során a személyzet a protokollnak megfelelően használta az egyéni védőfelszereléseket.

Aktuális híreink a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top