Aktuális

Ciklonokkal, esővel érkezik a hétvége

Holnap sokfelé számottevő csapadék is várható, erős széllökések is előfordulhatnak

Szárazföldünk nagy részének időjárását ciklonok alakítják. A Kelet-európai-síkság felett hullámzó, kelet felé araszoló frontrendszer miatt arrafelé több a felhő. Általában eső esik, de egyes helyeken havazásról érkezik jelentés.

A következő ciklon már elérte Nyugat-Európa térségét, és jelenleg Franciaországban és környezetében okoz esős időt. A két alacsony nyomású légköri képződmény között gyenge, köztes anticiklon épült ki, így nagyjából a Lengyelországot és Szicíliát összekötő vonal széles sávjában átmenetileg naposabb, szárazabb az idő.

A Kárpát-medence térségét nyugat felől egyre jobban megközelíti az említett ciklon hullámzó frontrendszere, és pénteken a borult ég mellett sokfelé számíthatunk számottevő csapadékra.

Ciklonnal, esővel érkezik a hétvége, időjárás jelentés

Az ország egyes részein viharos széllökésekre lehet számítani (Fotó: Getty Images)

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Csütörtök estétől nyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és pénteken is jórészt erősen felhős vagy borult időben lesz részünk. Éjféltől nyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, de az északi tájakon helyenként havas eső, az Északi-középhegység magasan fekvő részein pedig havazás valószínű. Péntek késő délutánra, estére főként nyugaton már csökken a csapadékhajlam. A déli szelet reggelig elsősorban a Kisalföld térségében kísérhetik erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között valószínű, nyugaton lesz enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 5 és 10 fok között alakul, de a keleti határvidéken pár fokkal magasabb, míg északon alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

További cikkeink az időjárás témájában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top