Aktuális

Ötös lottó: ezek az 5,585 milliárdot érő nyerőszámok

Az ötös lottó főnyereményének halmozódása miatt szinte mindenkit magával ragadott a lottóláz. Lehet, hogy éppen a tiéd a telitalálatos szelvény az ötös lottón? Mutatjuk a rekordmagas főnyereményt, azaz az 5,585 milliárd forintot érő nyerőszámokat.

Biztos te is megadtad magadnak az esélyt arra, hogy lottómillárdos legyél, és ezen a héten is kitöltöttél egy (vagy esetleg több) lottószelvényt, bízva abban, hogy az öledbe hullik majd az ötös lottó giganyereménye.

Lottólázban ég az ország az ötös lottó giganyereménye miatt - MTI Fotó: Balaton József

Lottólázban ég az ország az ötös lottó rekord nyereménye miatt – MTI Fotó: Balaton József

Pontosítsunk: nem nyeremény, hanem inkább ajándék! Legalábbis Száraz Miklós György, József Attila-díjas magyar író szerint, aki a következőképpen fogalmazott egyszer a lottónyereményről, amelyért olykor az utolsó pillanatban jelentkezik a nyertes: „Nyereménynek mondjuk, pedig ajándék. Hiszen nem mi találjuk el a számokat. Kitöltjük a szelvényt, a többi odafent dől el. Mindannyian arra várunk, hogy a legnagyobb játékos eltalálja a számainkat.”

Rendben, akkor bízzunk ebben!

S mivel múlt héten sem vitte el senki az ötös lottó rekord főnyereményét, az e heti (azaz a 10. héten megtartott) ötös lottó sorsolás telitalálatos szelvénye már

5,585 milliárd forintot ért!

Lehet, hogy te is éppen a családtagjaid életkorát játszottad meg, mint az ötös lottó első nyertese, Ring Sándorné, aki a 855 ezer forintos lottónyereményével „szakított nagyot” 1957-ben. 

Így ünnepelték az átszámítva mintegy 14 milliárdos nyereményét David és Carol Martin, a brit lottó skóciai nyertesei 2016-ban (MTI/EPA/Robert Perry)

Így ünnepelték az átszámítva mintegy 14 milliárdos nyereményét David és Carol Martin, a brit lottó skóciai nyertesei 2016-ban (MTI/EPA/Robert Perry)

Idővel azonban egyre mesésebb nyereményt lehetett elvinni a lottóötössel:

  • Az egymillió forintos álomhatárt 1959-ben lépte át az ötös lottó, a 10 millió forintost pedig 1989-ben.
  • Az első 100 millió forintos nyereményt 1992-ben osztották ki, az egymilliárd forint főnyereményt pedig 1999-ben vitt el először a nyertes.
  • Az ötös lottón a valaha volt legnagyobb nyereményt 2003-ban nyerte meg egy szerencsés nyertes: az összeg meghaladta az ötmilliárdot (5.092.890.758 forint).

Most viszont az ötös lottón az eltalált 5 szám 5,585 milliárd forintot ért, ebből a lottónyereményből akár egy barokk kastélyt is vehetsz!

Íme a 2020. március 7-i ötös lottó sorsoláson kihúzott 5 nyerőszám:

37, 52, 54, 81, 89

Frissítve: a lottósorsolást követő Nyerteskeresőből kiderült, ezen a héten sem volt telitalálatos szelvény, így a jövő héten már 5,950 milliárd forintra duzzadt az ötös lottó főnyereménye!

Nyeremények az e heti ötös lottón:

4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 3 648 470 forint;

3 találatos szelvény 3914 darab, nyereményük egyenként 27 105 forint;

2 találatos szelvény 125 112 darab, nyereményük egyenként 2210 forint.

Joker: 561301 //// A 2 darab Joker-telitalálatra egyenként 28 313 235 forintot fizetnek.

Ha nem lett a tiéd az ötös lottó főnyereménye, ne légy elkeseredve! A 60 évvel ezelőtti magyar lottónyertesnek ugyanis teljesen tönkretette az életét a lottónyeremény, valakinek pedig csak 24 év játék után fizetődött ki a kitartása és nyert, életében először. Egy amerikai nő meg úgy „lépett be a gazdag emberek klubjába”, hogy véletlenül rossz számokat töltött ki.

Mielőtt elkezdenél összeesküvés-elméleteket gyártani az ötös lottó számhúzásról, és netán már lottócsalást kiáltanál, mivel nem lett telitalálatos szelvényed, ….

olvass inkább vicces lottózási bakikat az nlc.-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top