Aktuális

Megnyerted az 5,252 milliárdot? – Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Lottólázban ég az ország. Nem is csoda, hiszen az ötös lottón ezen a héten már 5,2 milliárd forintot lehetett nyerni. Neked sikerült eltalálni az 5 számot?

Te is gyakran énekelgetted a héten, hogy „Ha én gazdag lennék”? És vettél is ötös lottót, hogy az álmod teljesüljön? Ha lapul a zsebedben lottószelvény, akkor most vegyél egy nagy levegőt, és ellenőrizd a 9. héten kihúzott számokat, hiszen az ötös lottón a telitalálatos szelvény:

5,252 milliárd  forintot ért.

Ám előtte szeretnénk átadni néhány tanácsot korábbi nyertesektől, mert mindenkinek az a jó, ha a nyertes (ha van) felelősséggel gazdálkodik ezzel a vagyonnal.

  • „Számomra átok volt a lottónyeremény. A sok pénz is, amiért nem dolgoztunk meg, lehet méreg, akárcsak az alkohol” – mondta Szabó István, aki 1959-ben nyert 1 millió 240 ezer forintot.
  • „Én is voltam szegény. Rettenetesen szegény. De lehet a szegénységet is méltósággal viselni. Viszont a gazdagságot elviselni, ahhoz is méltóság kell” – mondta Anikó, aki párjával 626 milliót nyert.
  • „Aki sokáig élt szerényen, az nehezen szokja meg a hirtelen gazdagságot. Csináltunk egy listát, hogy mire szeretnénk az első időben költeni” – mondta vélhetőleg a 2003-as nagy, 5,2 milliárdos lottónyertes felesége.

És akkor a 2020. február 29-én kihúzott 5 nyerőszám az ötöslottón:

13, 15, 17, 23, 37

Frissítve: a lottósorsolást követő Nyerteskeresőből kiderült, ezen a héten sem volt telitalálatos szelvény, így a jövő héten már 5,585 milliárd forintra duzzadt az ötöslottó főnyereménye!

Ezeket tudtad a magyarországi lottóról?

Az első lottóhúzást 1957. március 7-én tartották.

A szabály szerint (ahogyan most is) 90 számból kellett eltalálni 2,3,4, valamint 5 számot. 

Az első húsz évben tombolt a tárgynyereményláz. Lehetett nyerni lakást, autót, bútort, üdülőt is, ezeket havonta sorsolták. 

Kezdetben az ötöslottót a klasszikus sorsológömbből húzták, de 1980-tól már légbefúvásos rendszerre tértek át, egészen 2003-ig. Volt egy időszak, amikor szavazni lehetett, hogy géppel vagy kézzel sorsolják ki a mágikus öt számot, a 2008-as módosítás óta nagyjából fele-fele arányban oszlik el a kézi és a gépi sorsolások száma.

Felhúztad magad, mert nem nyertél? 

Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top