Aktuális

Már nincs eszméleténél az első magyar koronavírusos beteg

Fiát megvizsgálták, de elengedték a László Kórházból. Most úgy tűnik, ő fertőzhette meg az apját koronavírussal.

Romlik az állapota az első magyar koronavírusos fertőzöttnek, annak a 70 éves, súlyosan beteg férfinak, akit jelenleg is a Szent László Kórházban ápolnak. A hivatalos tájékoztatás szerint a férfit a fia fertőzhette meg, miután olaszországi útja során elkaphatta a vírust.

Az Indexnél jelentkezett a férfi fia, és elmondta: valóban utazott más európai országokba február közepén, de Olaszországban nem volt. Ráadásul azt állítja, február 27-én háziorvosa tanácsára bement a László Kórházba kivizsgáltatni magát, mert előtte belázasodott, és fájni kezdett a feje. A László Kórházban először nem tudták megmondani neki, melyik osztályra kell mennie, a férfi szerint több recepción is járt, ahol akkor még senki nem viselt szájmaszkot.

Végül 5-6 óra alatt megvizsgálták és elengedték. A férfi most azt mondja, nem tudja pontosan, milyen teszteket végeztek rajta, de valószínűsíti, hogy a koronavírus-teszt elmaradt.

koronavírus olaszország covid-19

Olaszországban már szigorúbb intézkedéseket vezettek be a koronavírus miatt( Fotó: Salvatore Laporta / KONTROLAB / LightRocket via Getty Images)

Édesapját február végén daganatos betegsége miatt műtötték a László Kórházban, akkor már lázas volt. Pár nappal később visszament, akkor már nagyon köhögött, fia ekkor említette az orvosának, hogy ő egyébként koronavírus-teszt miatt nem sokkal korábban járt már itt. A férfi állítása szerint az orvos ekkor teljesen ledöbbent. Néhány nappal később visszahívták őt a kórházba, de ekkor a férfi már Svédországban tartózkodott. A magyar hatóságok most megpróbálják elérni, hogy ott is végezzék el rajta a koronavírus-tesztet annak ellenére, hogy hivatalosan itthon már elvégezték.

Müller Cecília országos tisztifőorvos nem tudott pontos részleteket mondani az esetről az Indexnek, de hangsúlyozta, hogy ha a férfi február végén valóban a kórházban járt, és volt tünete, akkor „annak megfelelően kezelték”.

Legutóbb a koronavírusról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top