Aktuális

Koronavírus: a hazautazást javasolja a római magyar konzulátus

Ma reggeltől egész Olaszországot lezárták a koronívarus miatt, de a lakóhely szerinti országba való hazautazást nem korlátozzák.

Az új koronavírus okozta járvány terjedése miatt egész Olaszországra kiterjesztik a legmagasabb fokozatú óvintézkedéseket – jelentette be hétfőn este Giuseppe Conte olasz miniszterelnök. 

A római magyar nagykövetség az intézkedés nyomán közleményt adott ki, melyben azt kérik a magyaroktól, hogy amennyiben turisztikai céllal tartózkodnak Olaszországban, illetve nyomós munka- vagy egészségügyi szempont nem indokolja a maradást, a lehető leghamarabb gondoskodjanak Magyarországra történő hazajutásukról. Hozzátették, hogy az utazás megszervezésében a konzulátus nem tud segítséget nyújtani. 

róma pályaudvar koronavírus

Utasok a római Termini pályaudvaron (Fotó: Antonio Masiello/Getty Images)

A gyakori járattörlések és -ritkítások miatt javasolják, hogy tájékozódjanak a légitársaságok honlapján, vagy ügyfélszolgálati elérhetőségein az aktuális helyzetről. Közölték továbbá, hogy bár az autópályákon történő közlekedést szintén ellenőrzik a hatóságok, a lakóhely szerinti országba történő hazajutás nem esik korlátozás alá. Egyéb, kellően nem indokolt úti célok irányában való közlekedés esetén pénzbüntetés és elzárás kiszabására is lehetősége van az olasz hatóságoknak.

Ez is érdekelhet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top