Shine

Többmillió eurót gyűjt össze a celebpár, hogy egy milánói kórház intenzív osztályát támogassák

Az olasz divatvlogger, Chiara Ferragni és férje adománygyűjtő akciót indított egy milánói kórház javára, mely fontos szerepet tölt be az olaszországi koronavírussal fertőzött betegek ellátásában.

Chiara Ferragni és férje, az olasz rapper, Fedez, nem akármilyen felhívást tettek közzé az Instagramon. Adománygyűjtésbe kezdtek a milánói San Raffaele Kórház intenzív osztálya számára, hogy az ott dolgozó orvosok és ápolók minden szükséges felszereléssel rendelkezzenek a koronavírussal fertőzött betegek megfelelő ellátásához.

Felhívásuk nem pánikkeltő, sőt, ők is mindenkit ésszerűségre, nyugalomra intenek és arra, hogy tartsák be a szükséges előírásokat a vírus terjedésének mielőbbi megállításáért. Segítségre azonban ilyen formában is szükség van, ezért felvették a kapcsolatot a milánói kórházzal és velük egyeztetve nyílt adománygyűjtést indítottak. Bár még alig pár órája, hogy 100 ezer euróval elrajtolt a GoFundMe oldalán a gyűjtés, mostanra már átlépte az egy millió eurót. 

hiara Ferragni és férje, Fedez adománygyűjtést indított a koronavírusos betegek ekzelésében fontos szerepet játszó kórház javára.

Chiara Ferragni és férje, Fedez adománygyűjtést indított a koronavírusos betegek kezelésében fontos szerepet játszó kórház javára (Fotó: Jacopo Raule / tWireImage))

Chiara Ferragni már pénteken is otthon maradásra kérte olasz követői, felhívva rá a figyelmet, mennyire túlterheltté válhat pillanatok alatt az egészségügyi ellátás, ha nem tartják be a legalapvetőbb óvintézkedéseket sem.

Nem ők az egyedüli olasz hírességek, akik adománnyal is segítik az egészségügyi intézményeket. Giorgio Armani 1,25 millió eurót adományozott olyan olaszországi kórházak számára, melyek kiemelt szerepet kapnak a koronavírusos betegek ellátásában. A WWD cikke szerint pedig a Bulgari, a Dolce & Gabbana, a Versace, a LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, a Kering, az Alibaba, a L’Oréal, az Estée Lauder Csoport, a Shiseido és a Swarovski is felajánlott már pénzbeli támogatásokat a koronavírus megfékezése céljából.

A legfrissebb tudnivalók a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top