Aktuális

Már 9 koronavírus-fertőzött van Magyarországon – frissítve!

Egy újabb iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést.

Kilencre nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, miután egy újabb iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizálták a fertőzést – olvasható a Koronavirus.gov.hu honlapra hétfőn feltett közleményben.

A tájékoztatás szerint a Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló, a Semmelweis Egyetemen tanuló iráni hallgatónál és egy magyar nőnél – az idős magyar férfi beteg 74 éves feleségénél – diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

Mindketten a már korábban új koronavírus-pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktus-kutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) honlapján még a hivatalos hazai bejelentés előtt 8 magyarországi fertőzött szerepelt, bár ott cikkünk írásakor is maradt ez a szám. 

Frissítve! Mindeközben a hétfő kora délután a Semmelweis Egyetem honlapján közleményben cáfolta, hogy a nyolcadik hazai koronavírusos beteg az egyetem diákja lenne. Idézzük az intézmény hivatalos tájékoztatását az ügyben:

„A hétfő reggeli hírekkel ellentétben a Magyarországon koronavírussal diagnosztizált nyolcadik beteg 2019. február 1-től már nem a Semmelweis Egyetem hallgatója. Az iráni egyetemista hallgatói jogviszonya megszűnt a Gyógyszerésztudományi Karon, a kurzusokat ettől az időponttól nem látogatta, az egyetemre nem járt be.”

(MTI / nlc)

(Kiemelt kép: MTVA / Bizományosi: Róka László)

További hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top