Aktuális

Koronavírus: péntekig ki kell költözniük a kollégiumokból az egyetemistáknak

Akinek nem megoldott a lakhatása, annak méltányossággal engedélyezik a rektorok a maradást.

Péntekig minden magyar hallgatónak el kell hagynia a felsőoktatási kollégiumokat a koronavírus-járvány miatt. Ha nem megoldott a lakhatás, a rektorok méltányossággal engedélyezhetik a maradást – tudatta közösségi oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

A HÖOK a kormány által elrendelt országos veszélyhelyzettel összefüggésben a szaktárcától kapott tájékoztatás alapján közölte: az egyetemeken március 12-13. között rektori szünetet rendelnek el, március 16-20. közé hozzák előre a tavaszi szünetet, és március 23. után távoktatás kezdődik meg. A hallgatók a távoktatás során sem látogathatják az intézményeket.

A kollégiumokat jelenlegi információik szerint március 13-ig minden magyar hallgatónak el kell hagynia, a külföldi diákok kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.

Kitértek arra is, hogy minden hallgatói ügyintézés elektronikus formában történik. A HÖOK azt kérte, a hiteles információkért a hallgatók kövessék a kari, és egyetemi hallgatói önkormányzatok, valamint az intézmények Facebook-oldalát.

Segítség azoknak, akiknek nincs hova menni

A Hallgatói Szakszervezet a segítségükre sietett azoknak, akiknek nincs hova menniük a kollégiumok kiürítése után. A Facebookon közzétett felhívásukban azt kérik, akinek van egy szabad ágya vagy kanapéja, amit fel tud ajánlani egy hallgatótársának, jelezze nekik:

Forrás: MTI

A legfrissebbek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top