Aktuális

Elkapta a koronavírust a brazil elnök

Megfertőződött a koronavírussal Jair Bolsonaro brazil elnök, aki pár napja Donald Trumppal találkozott.

Megfertőződött a koronavírussal Jair Bolsonaro brazil elnök, írja az Index a brazil Jornal O Doa nyomán. Ő az első államfő, akit koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak a járvány kitörése óta.

Az már korábban kiderült, hogy a 64 éves Bolsonaro sajtófőnöke, Fábio Wajngarten elkapta a vírust, ezért a brazil elnök megfigyelés alá került.

Donald Trump amerikai elnök és Jair Bolsonaro brazil elnök munkavacsora közben Mar-a-Lagoban, a floridai Palm Beachen 2020. március 7-én (Fotó: Jim Watson / AFP)

Donald Trump amerikai elnök és Jair Bolsonaro brazil elnök munkavacsora közben Mar-a-Lagóban, a floridai Palm Beachen 2020. március 7-én (Fotó: Jim Watson / AFP)

Wajngarten koronavírus-fertőzöttsége azért fontos, mert ő is tagja volt Bolsanaro Egyesült Államokba látogató elnöki delegációjának. A brazil elnökkel együtt múlt szerdán részt vett Donald Trump amerikai elnökkel és Mike Pence alelnökkel tartott személyes megbeszélésen.

Bolsonaro szombat este az amerikai elnök Mar-a-Lagó-i rezidenciáján is találkozott Trumppal, és a fotók alapján elég közel voltak egymáshoz. Trump azt mondta, ő nem aggódik.

Friss hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top