Aktuális

Ingyenlakásokat ajánlanak fel a kórházi dolgozóknak, hogy ne fertőzzenek tovább

Üresen álló Airbnb-lakásokba költözhetnek be a fertőzésgyanús kórházi dolgozók.

Annak érdekében, hogy a koronavírusos betegekkel esetlegesen kapcsolatba kerülő kórházi dolgozók véletlenül se fertőzzék meg a családtagjaikat, civilek egy csoportja üresen álló Airbnb-lakásokat ajánl fel nekik. A lakásokat ingyenesen használhatják, hogy az orvosoknak, nővéreknek és kollégáiknak ne kelljen aggódniuk családtagjaik egészsége miatt, és a következő néhány hétben külön tudjanak költözni szeretteiktől – idézi a 444Budapesti Airbnb közösség az egészségügyi dolgozókért Facebook-csoport adminisztrátorát.

a koronavírus megbéníthatja a magyar egészségügyet

A Magyar Orvosi Kamara szerint az egészségügyi ellátórendszerben dolgozóknak nincs megfelelő védőfelszerelése a koronavírus ellen (Fotó: Getty Images)

Ebben a csoportban gyülekeznek azok a budapesti Airbnb-lakástulajdonosok, akik felajánlanák ingatlanjukat az egészségügyi dolgozóknak. A Nóra nevű adminisztrátor szerint már több mint 200 tagjuk van, maga Nóra már nyolc esetben segített lakást találni a jelentkező kórházi dolgozóknak, de egyelőre nem árasztották el őket igénylésekkel. Arról, hogy milyen veszélyekkel járhat, ha egy egészségügyi dolgozó hazaviszi a vírust, az oldal adminisztrátora ezt írta: 

Van 3 gyerekes édesanya tartósan beteg gyerekekkel. Van anya-lánya (nővérek) transzplantált apukával és dialízises fiúgyerekkel. 3 gyerekes orvos 2 hónapos babával. Vannak olyan szituációk, hogy bőgök örömömben. Amikor olyat ír egy édesanya, hogy ha az éberkómás fia ezt elkapja, azt nem éli túl. Utána meg sírva köszöni, hogy segítünk.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top