Aktuális

Koronavírus: csak Magyarország nem mutatja meg, hol élnek a betegek

Minden ország közli a területi adatokat, csak mi nem.

Néhány kisebbet leszámítva minden európai ország közli naponta frissítve és megyékre lebontva, hogy hol hány koronavírusos esetet regisztrálnak, csak Magyarország nem – írja a 444.hu. Még Albánia is megadja az adatokat, az egész kontinensen, egy-két nagyon kis államot leszámítva tényleg csak Magyarország nem. Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília ezt azzal indokolta, hogy tiszteletben tartják a betegek személyiségi jogait, és nem lenne helyes, ha egy beteg lekövethető lenne az adatai alapján.

Egy autós testhőmérsékletét mérik a magyar-szlovén határ közelében, az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyénél 2020. március 17-én (MTI/Varga György)

Egy autós testhőmérsékletét mérik a magyar-szlovén határ közelében, az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyénél 2020. március 17-én Fotó: (MTI / Varga György)

A többi ország azonban rugalmasabban értelmezi a személyiségi jogokat ebben a helyzetben. Ausztria az erről szóló kormányzati oldalon tartományonként, Horvátország és Románia megyénként, Belgium pedig egészen pontosan, térképes ábrával mutatva közli a betegek számát és területi eloszlását. A lengyel kormány járásonként ismerteti ezt, a finn egyenesen kórházanként tájékoztat, az albánok pedig Facebookon kommunikálnak – részletezi a portál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top