Aktuális

Nagyot változik a BKV menetrendje a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány miatt csütörtöktől tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a BKV-járatok.

Csütörtöktől tanítási szüneti menetrend szerint indulnak a járatok Budapesten a koronavírus-járvány miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV.

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként hétfőtől ideiglenesen nem látogathatják az iskolákat a tanulók. A döntéssel összefüggésben – tekintettel a számos fővárosi cégnél elrendelt otthoni munkavégzés miatti forgalomcsökkenésre is – csütörtöktől a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok, így a reggeli és a délutáni csúcsidőben 10 százalékkal csökken a járművek száma.

Tájékoztató felirat a járművezető védelmére felállított kordonon a BKK egyik autóbuszán a fõvárosi Batthyány téren 2020. március 16-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Tájékoztató felirat a járművezető védelmére felállított kordonon a BKK egyik autóbuszán a fővárosi Batthyány téren 2020. március 16-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A BKK közlése szerint kiemelt figyelemmel kísérik a fővárosi közösségi közlekedés kihasználtságát. A hétfő reggeli tapasztalatok szerint a járatok kihasználtsága jelentősen csökkent, a járművek 20-40 százalékos telítettséggel közlekedtek.

A budapesti utasforgalom mintegy 35 százalékát a diákok adják, ezért az oktatási intézmények bezárásával már eleve ennyivel kevesebben utaztak a járműveken. Az egyre több fővárosi cégnél elrendelt home office munkavégzés szintén hozzájárult a forgalomcsökkenéshez.

A tanítási időszakhoz képest körülbelül 200 fővárosi járművet és járművezetőt tudnak tehermentesíteni az átmeneti időszakban.

A tanítási szünetben érvényes menetrendek megtalálhatók a BKK honlapján, az utazástervezéshez a mobilapplikációként és a BKK weboldalán is elérhető BKK FUTÁR alkalmazást ajánlják.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top