Aktuális

Tisztázzuk egyszer és mindenkorra: ér-e kinyitni a buszok ablakait koronavírus idején?

Maga a BKK adta meg az egyébként logikus választ.

Koronavírus van, aki teheti, nem megy sehova, különösen nem tömegközlekedéssel. Legalábbis egy ideális világban így lenne, itt, ebben a kevésbé ideálisban azonban inkább úgy látjuk, hogy ezt egyelőre nem mindenki veszi komolyan, amit például az is jól jelez, hogy nagyon sokan átmásznak a buszvezetők közelébe, a szeparált utastérbe, még akkor is, ha nincs tele a busz, csak azért, hogy menetiránnyal szembe üljenek.

Ha már így alakult, nem árt tisztázni egy-két biztonsági és udvariassági protokollt, például azt, hogy szabad-e ablakot nyitni. Ezt szerencsére egy kommentelő kérdésére maga a BKK tisztázta nekünk, az alábbi válasszal:

Forrás: BKK / Facebook

Forrás: BKK / Facebook

Tehát egyszer és mindenkorra: igen, ér, sőt ajánlott ablakot nyitni. Ez egyébként logikus: annak, hogy odakintről jöjjön be a vírus, sokkal kisebb az esélye, mint hogy bentről menjen ki. Ezért is írja a hivatalos kormányzati tájékoztató, hogy szellőztessünk gyakran a lakásban is.

Ezt pedig tessék megmutatni minden tiltakozó utasnak, ha kinyitod az ablakot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top