Aktuális

Tartsd otthon a nagyit! – hiánypótló kezdeményezés indult

Te is azt látod, hogy nyugdíjas nénik és bácsik jönnek-mennek még mindig az utcán? Akkor ez érdekelni fog.

Koronavírus ide vagy oda, mi is jól tudjuk, és naponta tapasztaljuk, nehéz rávenni az időseket, hogy maradjanak a fenekükön, és merjenek segítséget kérni. Még most is rengetegen mászkálnak közülük az utcán, a tömegközlekedési eszközökön, hiába folyik a csapból is, hogy ők a koronavírus-járvány legveszélyeztetettebb csoportja. Éppen ezért tartjuk fontosnak ezt a most indult facebookos kezdeményezést.

A szervezők a többi között ezt írják a felhívásban:

„A te szüleid már otthon vannak? Nem járnak bevásárolni, nem tömegközlekednek, nem élik az eddigi napi ritmusukat? Akkor őket már meggyőzted, és van esély arra, hogy karácsonykor együtt lesz majd a család, a nagyi is látja az unokát. De akkor kik azok az idősek, akik ma is az utcán voltak, mintha mi sem történt volna? Őket ki győzi meg?

Keress egy idős embert a tágabb rokonságban, a házban, az utcában, a faludban, a városodban, és mondd el neki, hogy MARADJON OTTHON! Mondd el neki, hogy igenis kérjen segítséget a bevásárlásban, de ne érintkezzen senkivel! Tegyél meg ennyit a gyerekeidért, az unokáidért, hogy hónapok múlva is legyenek nagymamik, nagypapik, dédik!”

Ha szívesen beszélgetnétek magányos idősekkel és segítenétek nekik, hogy nyugodtan otthon maradhassanak, csatlakozzatok.

A legfrissebbek koronavírus témában az nlc.-n:

idős pár, koronavírus

Ne tessék jönni-menni (Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top