Aktuális

Koronavírus: négy beteget az intenzíven ápolnak

Magyarországon már 58 koronavírussal fertőzött személy van. Kiderült, hogy négyet közülük az intenzív osztályon kezelnek.

Négy koronavírus-fertőzöttet ápolnak a Dél-pesti Centrumkórház intenzív osztályán, állapotuk súlyos – mondta el Szlávik János az ATV Start műsorában.  A kórház infektológusa hozzátette, hogy mind a négy beteg  70-80 év fölötti, akik valamilyen alapbetegségben szenvednek: daganatos betegek vagy cukorbetegek. Szlávik János szerint a többi esetben enyhe, közepes lefolyású a vírus. A korábban más osztályokon kezelt betegek között súlyos állapotban egy beteg van.

Védõfelszerelést viselõ nõvérek egy kórtermet készítenek elõ a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fõvárosi Szent László (Fotó: Kórházban MTI/Szigetváry Zsolt)

Védőfelszerelést viselő nővérek egy kórtermet készítenek elő a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Az orvos ismertette, hogy összesen 36 pozitív beteget kezelnek az intézményben, az eddig összesen 58 koronavírussal diagnosztizált személy közül, ketten pedig már meggyógyultak.

Aktuális híreink a koronavírusról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top