Aktuális

Pénzesőt szórhat Trump az amerikaiakra

Ezer dolláros csekkek küldését fontolgatja a kormányzat a koronavírus-járvány miatt minden felnőtt amerikainak.
Donald Trump, koronavírus

Ezermilliárd dolláros újabb pénzügyi csomaggal élénkítené a koronavírus-járvány miatt gondokkal küszködő amerikai gazdaságot az amerikai szövetségi kormány – jelentette be Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter újságíróknak, miután a törvényhozókkal tanácskozott a kongresszusban.

A miniszter közölte: a kormányzat javaslatai alapján a kongresszus „akár ezermilliárd dollárt” pumpálhat az amerikai gazdaságba. Konkrét összeget nem említett, de hangsúlyozta, hogy „nagyon fontos és bátor” gazdasági döntésekre van szükség. A kormány rendkívül fontosnak tartja nemcsak az üzleti és a vállalati szféra fizetőképességének erősítését, hanem azt is, hogy az állampolgárok szintén fizetőképesek legyenek.

„Azon gondolkodunk, hogy záros határidőn belül csekkeket küldjünk a felnőtt amerikaiaknak, és egyszeri összeggel segítsünk nekik átvészelni a koronavírus-válság időszakát” – fogalmazott. Várhatóan két hét múlva postázzák ezeket. Mnuchin konkrét összeget nem mondott, de amerikai sajtójelentések szerint egyszer folyósított ezer dollárról van szó.

A kongresszusban kedden későn éjszaka is vitáztak a javaslatokról a politikusok. Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője újságíróknak úgy nyilatkozott: a törvényhozók addig nem kezdhetik meg a húsvéti szabadságukat, amíg nem születik megállapodás a koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés enyhítésére.

(MTI)

A legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top