Aktuális

Bajban a posta: elakadnak a küldemények

Fennakadások vannak a nemzetközi küldeményforgalomban, egyes országokba teljesen szünetel a levelek, csomagok feladása – írja a Magyar Posta közleményben.
Akadoznak a küldemények

Világszerte lelassult a postai küldeményforgalom a koronavírus-járvány miatt. Több országban korlátozásokat vezetettek be a légi és közúti közlekedésében, emiatt a Magyar Posta sem tud kiszámíthatóan működni.

Mivel 2020. március 17-én Magyarország határait is lezárták a személyforgalom előtt, a döntés a közúti és légi forgalmat egyaránt érinti. A kialakult helyzet miatt szűkültek a lehetőségek. Egyes irányokba, országokba akadályozottá vált, vagy egyáltalán nem lehetséges semmit küldeni, 2020. március 18-tól átmenetileg szünetel a nemzetközi küldemények (Nemzetközi EMS, Nemzetközi elsőbbségi és nem elsőbbségi postacsomag, nemzetközi elsőbbségi és nem elsőbbségi levél, MPL ES csomag) feladása az alábbi országokba:    

– Szlovákia

– Szlovénia

– Ukrajna

– Csehország

– Moldova

– Lettország

– Líbia

– Peru

– Kuwait

– Djibouti

Ami útvonalak még működnek, azok is lassan, ami miatt a Posta az ügyfelek türelmét kéri.

Forrás: OTS

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top