Aktuális

Bezárnak a BKK ügyfélközpontjai a koronavírus miatt

Kilenc pénztárban és mintegy 370 automatából ezután is vásárolhatunk jegyet, bérletet.

Az új koronavírus terjedésének megelőzése, illetve megfékezése érdekében csütörtöktől a járványveszély elmúltáig bezárnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ügyfélközpontjai. Az érintett 14 fővárosi értékesítési pont kiesése ellenére jegyek, bérletek továbbra is megvásárolhatók mintegy 370 automatából és kilenc, továbbra is nyitva tartó pénztárban. Vonaljegyet, gyűjtőjegyet pedig sok viszonteladónál is lehet venni.

Tudatták, hogy a járványhelyzet miatt az elmúlt napokban jelentősen visszaesett a közösségi közlekedés kihasználtsága; a legfrissebb, szerdai adatok szerint a járatok telítettsége átlagosan 10 százalék alatti.

A BKK kiemelte, hogy az ügyfelek és a dolgozók egészségének megóvásáért döntöttek a 14 ügyfélközpont és a népligeti jegy- és bérletpénztár bezárásáról. Ezeknek a nyílt légterű értékesítési pontoknak a forgalma az elmúlt időszakban minimálisra csökkent. A cég azt javasolja, hogy a járványveszély idején az utasok a Közlekedési mobiljegy alkalmazásban vásárolják meg jegyüket, bérletüket. Bár egyelőre nem kapható az összes jegytípus, a leggyakrabban használt bérletek és napijegyek elérhetők – közölték, jelezve, hogy erről további információk a www.bkk.hu/mobiljegy oldalon találhatók.

A BKK ügyfélközpontja a Keleti Pályaudvaron (Fotó: MTVA Bizományosi - Róka László)

A BKK ügyfélközpontja a Keleti Pályaudvaron (Fotó: MTVA Bizományosi – Róka László)

Ismertették, hogy a jegyek, bérletek emellett továbbra is beszerezhetők több fővárosi helyszínen, az értékesítési pontok megtalálhatók a www.bkk.hu/pontkereso webcímen.   

Továbbra is a megszokott nyitvatartás szerint várja a vásárlókat jegy- és bérletpénztár a Batthyány téren, az Örs vezér terén, a Puskás Ferenc Stadionnál, a Blaha Lujza téren, a Corvin-negyednél, Újpest-központnál, a Nyugati pályaudvarnál és a Nagyvárad téren.

Több száz további fővárosi helyszínen – postahivatalokban, újságárusoknál, élelmiszerboltokban – vásárolható vonaljegy és 10 darabos gyűjtőjegy – olvasható a közleményben. Azt is írták, hogy a március 13. után pótdíjazott utasok esetében az utólagos személyes bérletbemutatás öt munkanapos határidejét csak az ügyfélközpontok újranyitásától kell számolni. A helyszíni és az alappótdíj befizetésére a BKK az online átutalásos fizetési módot ajánlja. Az ehhez szükséges számlaszám az ellenőrtől kapott pótdíjelismervényen is szerepel. A pótdíjcsekken megadott befizetési határidő is változik: kettő helyett tizenöt munkanapon belüli megfizetéssel mérsékelhető 8 ezer forintra a 16 ezer forintos pótdíj.

Egyéb ügyfélszolgálati ügyekben a BKK ügyfélszolgálata a +36-1 3-255-255-ös telefonszámon és a bkk@bkk.hu e-mail-címen érhető el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top