Aktuális

Még nem dőlt el, idén hogyan és mikor érettségizhetnek a diákok

Májusban szinte biztos, hogy nem lesz érettségi. De akkor mikor?!
Várni kell az érettségivel

Mint korábban már megírtuk, valószínűleg elhalasztják az érettségi vizsgákat idén a koronavírus-járvány miatt. Mindez több tízezer diákot érint.

Azóta teljes a bizonytalanság a végzősök körében: még az is megkérdőjeleződött bennük, hogy egyáltalán készüljenek-e.

Az szinte biztos, hogy május elején várhatóan még nem lehet több tízezer diákot és tanárt összeereszteni, sokan lehetnek karanténban, vagy lábadozhatnak. Az online érettségizés feltételei pedig nincsenek meg. A kérdés csak az, hogy meddig tolódik a vizsga – akár július is lehet belőle.

A kormány oktatási akciócsoportja már dolgozik a különböző forgatókönyveken, de erről még korai beszélni – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a köznevelésért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán, aki úgy látja, hogy ha a járvány terjedése mérsékelt marad, a diákokat több tanterembe szétültetve a jelenlegi szabályok szerint is megtarthatók a vizsgák. Minden érettségizőnek azt tanácsolta, hogy most a felkészülésre fókuszáljon.
Szerintem jó választ találtunk, és jó irányba indultunk, amikor ezt kezdeményezte a kormány – hangsúlyozta Maruzsa Zoltán az online oktatásra célozva. – És a végrehajtásán azt látom, hogy egyáltalán nem lehetetlen, amire vállalkoztunk.”

Szerencse, hogy mivel már lezajlottak a középiskolai felvételi írásbeli és szóbeli vizsgák, ebben nem okoz fennakadást a koronavírus. A beiratkozás módja vagy ideje azonban változhat.

Még van időnk, és akár június elejére is eltolhatjuk a beiratkozást” – fogalmazott az államtitkár az InfoRádióban.

Forrás: Infostart.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top